Translate

Sunday, February 21, 2021

 

      Un batran dintr-un sat uitat de lume a strabatut cativa kilometri prin zapada ca sa asiste la slujba de duminica.
 
Ajuns la biserica a observat ca nu era nimeni altcineva acolo in afara tanarului preot.
 
"Nu sunt sigur daca are rost sa mai tinem slujba. Poate ar fi mai bine sa ne intoarcem fiecare la casa lui si sa bem ceva cald", a spus parintele, asteptand o reactie de la singurul membru al audientei sale.
 
"Eu sunt un simplu taran", a spus batranul, "dar cand merg sa imi hranesc turma, daca vine un singur animal, cu siguranta nu il las flamand".
 
Asa ca tanarul preot, simtindu-se cumva rusinat, si-a tinut slujba cu clopote, citiri din carti, cantari (in total timp de cateva ore ), incheind mandru cu observatia ca datoria fata de semeni ramane datorie si multumindu-i batranului pentru lectia invatata.
 
"Cum vi s-a parut slujba?", a intrebat preotul cand se pregateau amandoi sa plece spre casele lor.
 
"Eu sunt un simplu taran", a spus batranul, "dar cand merg sa imi hranesc turma, daca apare un singur animal, cu siguranta nu il pun sa manance ceea ce am adus pentru toti".
 
***
Distanta cea mai mare dintre doi oameni este neintelegerea nevoilor celuilalt. Uneori in viata oferim prea mult, alteori prea putin. 
 
De aceea este nevoie sa ne uitam cu sinceritate la noi, apoi la cei de langa noi si sa vedem dincolo de aparente, de orgolii sau lucruri de demonstrat.
 
Ce ne face sa ne temem sa oferim? 
Ce ne face sa dam mai mult decat este cazul?
 Raspunsurile stau in intrebari.
 
Nu este dificil sa iei decizii cand stii cu adevarat cine esti si ce este important in viata pentru tine. Cand vrei sa dovedesti altora cine esti si ce poti deja ai uitat de tine. 
 
Nu te teme ca vei pierde relatii. 
Teme-te ca te vei pierde tu in incercarea de a face pe plac altora.  

 
 

No comments:

Post a Comment