Translate

Tuesday, November 22, 2016

AFACERI INTERACTIVE   by - Robert Kiyosaki
VALOAREA nr. 5
CARE este VALOAREA unei RETELE ? PUTEREA unei RETELE
Am descoperit de curand o lege sub numele de Legea lui Metcalfe , care explica partial saltul cuantic sau saltul exponential al averii .Robert Metcalfe este unul din fondatorii companiei 3 Com , care a creat PalmPilot .Legea lui spune ca :
PUTEREA ECONOMICA a unei afaceri o constituie numarul la patrat din RETEA !
Sa spunem , de exemplu , ai un fax-puterea ta economica conform
Legii lui Metcalfe este = 1 , dupa cum arata formula :
1:1 ( la patrat)
Valoarea economica lui 1 la patrat este tot 1.DAR , in momentul in care ai 2 faxuri , valoarea economica a RETELEI nu mai creste liniar .Ea creste cuantic. In momentul in care ai 2 faxuri , valoarea economica creste la - 4 , nu la 2 :
1:2 -la patrat = valoarea economica este 4
Cand in RETEA sunt 10 faxuri , formula este urmatoarea :
1:10-la patrat = valoarea economica este -100
Oamenii din Cadranul - L , au cel mai mult de suferit !
Oamenii ce opereaza in lumea afacerilor ca unici proprietari sau sunt liberi-profesionisti NU beneficiaza de Legea lui Metcalfe .
Legea lui Metcalfe , este , deasemnea ,responsabila pentru faptul ca un grup de franciza - cum este McDonald 's - este mult mai puternic decat o afacere micuta cu hamburgeri condusa in familie de mama & tata .Exista milioane de oameni care , pot face un hamburger mai gustos decat cel produs de McDonald 's, DAR , cati oameni pot crea un sistem de milioane de $ la fel ca McDonald s ?
Oamenii din Cadranul - A , se organizeaza in ligi si sindicate
De ani de zile , oamenii din cadranul - A ,cunosc valoarea organizarii in ligi si sindicate .Facand un scop comun , angajatii din cadranul - A , au mai multa putere decat daca ar incerca sa negocieze ca simpli indivizi .Motivul principal pentru care SISTEMUL nostru de INVATAMANT accepta cu atata greutate noile schimbari se datoreaza in cea mai mare parte puterii sindicatelor profesorilor .
Ei cunosc foarte bine PUTEREA unei RETELE !
Afacerile de NETWORK MARKETING
Dupa ce am inteles Legea lui Metcalfe = LEGEA RETELELOR ,am realizat de ce organizatiile de network marketing ofera un instrument atat de PUTERNIC - oamenilor de rand - ca tine si ca mine ! Aplicand Legea lui Metcalfe in cazul unei afaceri de network marketing , veti incepe sa intelegeti PUTEREA acestui gen de afaceri .
De exemplu :
O persoana din cadranul - A sau - L ,decide sa se inscrie intr-o organizatie de network marketing si INVATA CUM sa treaca in Cadranul - P !
Persoana respectiva lucreaza in cadrul organizatiei un an sau doi , acumuland cat mai multa pregatire si EXPERIENTA FINANCIARA .Sa spunem ca - timp de 2 ani - nu se intampla nimic .Oamenii intra si ies din afaceri , fara sa se stabileasca asupra unei singure afaceri .
Astfel , dupa un an sau doi , rata lor de levier = puterea lor economica este aceeasi .Nu este o diferenta prea mare fata de ceaea ce-ti ofera cadranele -A si L :1:1-la patrat = 1 = puterea economica
Brusc , in al 3-lea an ,contextul acestei persoane se extinde si are un nou continut , pregatind acum alti 3 candidati care vor si ei sa-si cladeasca afaceri .
Rata de levier a persoanei respective si puterea ei economica va arata cam asa :1:3 -la patrat = 9 = puterea economica
In decurs de 3 ani , acest lucru inseamna un salt cuantic de PUTERE !
Dupa 5 ani , persoana respectiva are acum o RETEA de 10 candidati , iar rata ei de levier este urmatoarea :1:10 = 100 = puterea economica
Si acum sa spunem ca persoana in cauza considera ca 10 oameni sunt suficienti , hotarand sa-si concetreze atentia asupra afacerilor celor 10 oameni .Dupa cativa ani , sa spunem ca cei 10 oameni din reteaua persoanei respective au si ei - la randul lor- alti 10 oameni ( 1 : 10 :100 ).
Asta inseamna ca persoana aceea are in RETEA-ua ei = 1.OOO persoane .
In acest caz folosind : E X C E S U L de BANI , ea incepe sa cumpere cladiri de locuinte , iar prima sa cladire pe care o achizitioneaza este un bloc de 1OO apartamente .
In decurs de 5- 1O ani , acest individ nu numai ca a iesit definitiv din Cadranul -A sau L , dar si-a TRANSFERAT PUTEREA ECONOMICA in Cadranele - P si I .
....dupa 15 ani cifrele pot fi ametitoare....

PS : dar daca inlocuim etalonul de timp = ANI cu - Luni /Saptamani sau  Zile ! .......
Care sunt Pasii MULTIPLICARII ?
1) Incepi  SA INTELEGI :
2) Ajuti 2,5,10,..,oameni sa ,, inteleaga''
3) Inveti acesti oameni : CUM sa AJUTE la randul lor alti oameni
CHEIA in Network Mareketing este - COPIEREA ( in offline se mai numeste : Plagiat :) ). TOT deea ce conteaza este ca Modelul de business pe care il copii, sa fie cel mai bun !
Devin-o un INCOSTIENT - COMPETENT !

No comments:

Post a Comment